Home>Fotoalbums>Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Dit jaar hebben we weer aandacht besteed aan de Kinderboekenweek; om ook op school het lezen en het leesplezier bevorderen. Het thema van de Kinderboekenweek was ‘Reis mee’, de Kinderboekenweek is voor de 65-ste keer gehouden.

Op woensdag 2 oktober werden alle kinderen en ouders op ons schoolplein ontvangen.
Wat staat er te gebeuren, wat is er aan de hand? Op het schoolplein liepen de juffen en de meester met gele hesjes aan. Er stond een kar op het plein, een fiets, een auto, een kinderwagen, een slee en zelfs was er een vliegtuig geland. De kinderen van de onderbouw kregen een bingokaart waarop ze alle voertuigen die daar op stonden moesten opzoeken rondom het plein en moesten aankruisen. De kinderen van de bovenbouw kregen een bingokaart waar ze op moesten schrijven waar de voertuigen rondom het plein stonden. Wanneer je alle voertuigen had gevonden, had je BINGO. De Kinderboekenweek was begonnen.

In alle groepen hebben de kinderen hard gewerkt aan een creatieve bijdrage voor de tentoonstelling: “Reis mee”, in de speelzaal. Er staat een heuse auto, raketten, luchtballonnen, kartonnen auto’s met eigen aandrijving. We hebben zelfs een eigen miniatuur Schiphol.
De tentoonstelling is bezocht door alle groepen en voor- en naschooltijd hebben ook ouders een kijkje kunnen nemen.

Verder zijn er lievelingsboeken door de kinderen meegenomen en gepresenteerd. De juffen en de meester hebben voorgelezen aan een andere klas. In het kader van duurzaamheid hebben de kinderen van de groepen 5 en 6 een elektrische auto bekeken en hebben ze zelf auto’s gemaakt die rijden op zout water.

Klik op een foto om het album te openen.