Home>Groep 8>Met veteranen het bos in

Met veteranen het bos in

dinsdag 29 mei 2018

Toen Jur en Martin (officier en onder officier) op internet zagen op welke school ze een gastles zouden geven, kregen ze enorm veel zin om dat eens op een hele andere manier te doen. Niet in een klaslokaal maar in het bos. Een super plan!

Eerst hebben we een uur naar ze geluisterd en het hemd van van het lijf gevraagd. Daarna was het lunchtime. Vooraf waren er nogal wat leerlingen bang dat ze meelwormen te eten zouden krijgen, maar dat was totaal niet het geval. Iedere leerling kreeg een grote zak etenswaren die een soldaat ook echt krijgt. En…. iedereen mocht ook warm eten klaarmaken met behulp van een scheikundige reactie. Het was allemaal best smakelijk. Sommige leerlingen spraken zelfs over luxe.

Na deze uitgebreide lunch volgde er een teamopdracht waarbij leerlingen aan elkaar gebonden werden. Al lopende moesten zij een rauw ei heel over brengen, een bekertje water zo vol mogelijk laten én nog een aantal opdrachten onderweg uitvoeren. Een pittige taak maar iedereen deed zijn uiterste best. Het was een geweldige dag. Missie geslaagd!