Home>Groep 8>Scholierenraad

Scholierenraad

maandag 4 maart 2019

‘Ga met andere scholen uit de gemeente een debat aan over drie verschillende onderwerpen. Verdedig, luister, overleg en kom tot een overeenstemming. Want uiteindelijk moet er één van de onderwerpen over blijven en daarover volgt een workshop.’
Dat zijn de opdrachten die de leerlingen van  groep 8 kregen voor de scholierenraad van de gemeente Lochem. Een pittige opgave. Twee leerlingen van de Joppeschool hebben meegedaan en hebben het geweldig gedaan. Al snel bleek dat er te weinig steun was voor hun onderwerp; “de jonge mantelzorger”. Maar door een coalitie aan te gaan met drie andere partijen hebben ze hun tweede keuze veilig kunnen stellen. De tegenstanders, die dachten de winst al in de pocket te hebben, hadden het nakijken.