Home>Groepen>Groep 1/2>Kinderboekenweek groep 1/2/3

Kinderboekenweek groep 1/2/3

zondag 22 oktober 2017

Van 4 tot en met 15 oktober 2017 hebben wij meegedaan aan de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was: “Griezelen”. Met het lied: “Gruwelijk eng” hebben we dansend de Kinderboekenweek geopend op het plein.

De kinderen van groep 1, 2 en 3 hebben die week allemaal hun lievelingsboek meegenomen naar school. Dagelijks bekeken we deze stuk voor stuk in de kring stuk voor stuk. We keken naar de titel, de schrijver (auteur) en naar de plaatjes en vervolgens naar het verhaaltje dat op de achterkant van het boek staat.

We hebben ook geknutseld binnen het thema. Samen met groep 6 maakten we een spookhuis. Groep 6 hielp eerst met de knutselopdracht en vervolgens hebben de kleuters zelf de opdracht uitgevoerd.

Voor een taalopdracht hebben de kinderen een eigen bladzijde uit een boek gemaakt door een tekening te maken en daarbij een verhaal te vertellen. Het verhaal is door de juf uitgetypt en bij de tekening geplakt.

Ook hebben de kinderen een kaart gemaakt met een gruwelijk eng monster erop. Kinderen uit groep 6 hebben de adressen voor ons op de enveloppen geschreven. Deze enveloppen hebben de kinderen zelf op de post gedaan. We vroegen ons tijdens de rekenles af hoe lang onze kaart er over gaat doen om bij ons thuis aan te komen. Één uur, één halve dag, één dag en één nacht of misschien nog wel langer?

We zijn ook nog naar de voorstelling: “De Gruffalo” geweest. Het was een spannende maar ook een hele grappige voorstelling.