Home>Gym

Gym

Bewegen is belangrijk. Gym is een essentieel onderdeel van het basisonderwijs. Het zorgt voor een betere ontwikkeling van de grove motoriek. Ook is het leren erbij gebaat. Goed bewegen zorgt voor een betere samenwerking tussen de hersenhelften.

Bewegen staat ook tegenover het stilzitten, concentreren en luisteren in de klas.

Als we kijken naar het lichamelijke voordeel, de kinderen houden het lichaam gezonder door vaker te bewegen. Dit gebeurt met het buiten spelen, maar zeker ook tijdens de gymlessen. Dan zijn wij, maar ook de kinderen heel bewust bezig met bewegen.

Kinderen kunnen ook hun talenten ontdekken, dit kan een bepaalde sport zijn. Maar ook qua leiderschap, verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om dingen te kunnen organiseren.

We gebruiken ‘Bewegen samen regelen’ als handvat om de gymlessen vorm te geven.

Groep 3 t/m 8 gaan iedere dinsdag en donderdag gymmen. De kleuters kunnen ervoor kiezen om vaker te gymmen. Groep 4 t/m 8 gaat naar de sporthal in Gorssel, groep 1 t/m 3 gaat naar de speelzaal.

Zie ook