Home>Handvaardigheid

Handvaardigheid

Voor de lessen van handvaardigheid gebruiken we regelmatig betekenisvolle onderwerpen uit de directe belevingssfeer van de kinderen voor beeldende werkstukken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: mensen, dieren, figuren uit verhalen en de natuur.

Ook wordt aandacht besteed aan symbolen en logo’s, decoraties en versieren van details. De kinderen komen in aanraking met onderwerpen waar beelden een specifieke rol hebben. Bijvoorbeeld onderwerpen uit wereldoriëntatie als inspiratiebron voor beeldend werk en beeldende kunst.

Bij handvaardigheid vinden we het belangrijk om de creativiteit van de kinderen tot uiting te laten komen. Maak jouw versie van een boomhut of een uil!

Bouw je eigen muizenhuis

Uit de kunst
We maken op de school gebruik van een doorlopende leerlijn. Dat wil zeggen dat alle vormen van handvaardigheid aan bod komen gedurende de schoolloopbaan van een kind. We gebruiken daarvoor de methode Uit de kunst!

Decors, kostuums en affiches, de inrichting van een tentoonstelling, design en (industriële-)vormgeving en de stijl van een kunstenaar, ruimte, kleur, vorm, textuur, compositie, tekenen, schilderen, drukken op papier en op stof, werken met textiel en ruimtelijk construeren; het komt allemaal een keer aan bod.

Zie ook