Home>Activiteiten na school>4x naschoolse kinderyoga

4x naschoolse kinderyoga

donderdag 22 november 2018

4x naschoolse kinderyoga

Even bijkomen en ontspannen na een dag school. Dat doen we bij de kinderyoga!

We starten met ademhalingsoefeningen en bijbehorende bewegingen waarbij een heerlijk rustgevend muziekje op staat.

Ook is er ruimte voor een challenge bijvoorbeeld: zolang mogelijk op één been staan en het ‘douchen’ met 1 douchedruppel!

Zogenaamd koekjes bakken in tweetallen, waarbij de één op de ander zijn/haar rug (het aanrecht) door middel van zachte kneed bewegingen heerlijke koekjes tevoorschijn tovert. Dat is erg leuk en ontspannend.. al kriebelt het soms wel een beetje.

Als afsluiting heerlijk zitten of liggen met ogen dicht en 5 minuten niks doen. Wanneer komt dat overdag nou voor bij een kind? Een fijn muziekje met mooie geluiden of een verhaal en kunstkaarsen met verschillende kleuren mogen niet ontbreken.

Als afsluiting van de 4 weekse kinderyoga spelen we yoga bingo en kijken we terug op een zinvolle en geslaagde workshop!

Met veel plezier heb ik deze workshop verzorgd. Natuurlijk hoop ik dat dat kinderen het leuk en gezellig vonden. Maar bovendien hoop ik dat ze hier wat aan gehad hebben en met een goed gevoel er op kunnen terug kijken en wellicht sommige oefeningen waar dan ook nog eens toepassen.

En wie weet kan ik in de toekomst deze workshop nog eens herhalen en ook ‘nieuwe gezichten’ ontvangen.

Sportieve groet,

Carmen