Home>Activiteiten na school>Start Up Kids Day

Start Up Kids Day

zondag 1 januari 2017

Start Up Kids Day

Voor ondernemende kinderen in groep 6, 7, 8  met goede ideeën en doorzettingsvermogen.

Ondernemers hebben de toekomst!  Kinderen hebben veel goede ideeën. En daar kun je in de wereld van nu heel erg ver mee komen. Ieder jaar schrijven honderden kinderen tussen 13-19 jaar hun bedrijf in bij de kamer van koophandel. Met de Start Up Kids Day op de Joppeschool willen we de eerste zaadjes planten voor jonge ondernemers.

Droom je weleens van een eigen bedrijf later? Heb je een goed idee of een uitvinding waar je de wereld mee wil veroveren? Of is er een probleem dat jij heel goed kan oplossen? Wil je weten hoe het is om een eigen bedrijf op te zetten? Dan ben jij een ondernemer in de dop!

Voor (zeer!) ondernemende kinderen uit groep 6, 7 en 8 organiseren we de Start Up Kids Day. Tijdens de dag leren de kinderen op een leuke manier ondernemen: hoe maak je van je idee een business? We maken een business plan, leren over financiën, marketing, bouwen van een website en het pitchen van je idee. De dag vindt plaats op de Joppeschool. In de middag gaan we naar de Rabobank in Zutphen, waar de kinderen hun start-up idee pitchen voor echte bankiers en we samen pizza eten. De kinderen worden weer terug gebracht.

Wie durft?!
Net zoals in de echte start-up wereld is deelname op basis van motivering. Schrijf in een brief of email waarom je graag mee wil doen aan de Start Up Kids Day. Aanmelden met motivering voor 20 januari a.s. bij Leontine van der Goes  (moeder Victoria, Taete, Rombout) of meer informatie via joppenaschools@hotmail.com.

De Start Up Kids Day is een naschools programma, georganiseerd door een aantal enthousiaste ouders. Wil je ook meehelpen? Graag! Wij zoeken nog een aantal ondernemende ouders voor (een deel van) de dag.

Datum: 8 maart 2017 Tijd: ca. 08:30 – 18:30 (de kinderen hebben vrij ivm studiedag)
Locatie: Joppeschool
Kosten: 5 euro