Home>Nieuws>Met Cultuurbus naar Rijksmuseum

Met Cultuurbus naar Rijksmuseum

zaterdag 6 december 2014

Met Cultuurbus naar Rijksmuseum

De Joppeschool heeft een uniek uitje

“Ieder kind naar de Nachtwacht”, dat is een grote wens van het Rijksmuseum.

De bovenbouw van de Joppeschool kan daar nu over meepraten: op maandag 24 november zijn de leerlingen uit groep 5-6 en 7-8 met de speciale Cultuurbus naar het Rijksmuseum afgereisd.

Deze taxiservice is een initiatief van het museum, scholen die meer dan 60 km uit de ring van Amsterdam liggen kunnen de bus boeken. De enthousiaste leerlingen zagen niet alleen de Nachtwacht, ze ontdekten ook hoe het atelier van Rembrandt rook en hoe zacht de jurk van het Melkmeisje was. Aan het einde van de middag zijn de kinderen netjes weer naar Joppe gebracht.

Het bezoek is onderdeel van een cultureel project van de Joppeschool, een unieke school in de regio. Er staat dit lesjaar nog veel meer kunst en cultuur op het programma.