Home>Nieuws>Drijven en zinken

Drijven en zinken

donderdag 17 november 2016

Vorige week dinsdag was de eerste les van de Kangoeroegroep onderbouw. Een nieuwe groep, dus we hebben eerst kennisgemaakt.

Daarna luisterden de kinderen naar een verhaal over Milou en over drijven en zinken. In een brief stond hoe de kinderen konden helpen.

Uit een grote doos mocht ieder voorwerpen halen. Zou het drijven of zinken? Om het daarna uit te proberen in een grote bak water. Twee groepen ontstonden:

{foto}

Afgelopen maandag mocht iedereen een boot maken voor de knikker van Milou uit het verhaal. De boot moest aan een aantal voorwaarden voldoen. De kinderen werden in kleine groepjes gedeeld om zo samen te werken en elkaar te inspireren. Voor sommige kinderen was dit nog lastig, waardoor ze alleen hebben gewerkt. De meest prachtige boten zijn gemaakt! Uiteraard zijn de boten getest op het water.

Volgende week gaan we op onderzoek uit in de natuur. Winterhuisjes: welke dieren leven rond de school en hoe komen ze de koude winter door?