Home>Nieuws>“Een geitje erbij!”

“Een geitje erbij!”

dinsdag 2 februari 2016

“Een geitje erbij!”

Nationale Voorleesdagen brengen peuterspeelgroep De Veldmuis uit Gorssel naar Joppeschool.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen stond het boek ‘We hebben er een geitje bij’ centraal. Dit boek gaat over een jongen die Mik heet en een bezoek brengt aan de kinderboerderij. Op zijn weg door de kinderboerderij komt hij allerlei dieren tegen. Al deze dieren zijn erg blij want er is een geitje geboren en ze roepen dan ook steeds vrolijk en in koor: “We hebben er een geitje bij!”

Peuterspeelgroep De Veldmuis uit Gorssel besteedde veel aandacht aan het boek. Er werden dieren geknutseld, liedjes over dieren gezongen en natuurlijk werd het boek meerdere keren voorgelezen. Op dinsdag 26 januari jl. brachten zij een bezoek aan de Joppeschool en haar prachtige dierenweide.

De peuters kwamen kijken naar de dieren en mochten ze natuurlijk ook aaien: “We zijn in de dierenweide geweest. Daar zagen wij de geit, twee schapen, kippen, hanen, en een paar gekke eenden. Dit waren Indische loopeenden. Ook mochten we in het hok van de konijnen en de cavia”s. Een paar kinderen hebben deze kleine dieren ook vastgehouden.”

Daarna werd er lekker gespeeld op het schoolplein.

Alle peuters, Elles, Dianne en Renate van Kindcentrum; ontzettend leuk dat jullie ons bezochten!

Zie ook: peuterochtenden