Home>Nieuws>Groep 6 gaat op HAPS-kamp

Groep 6 gaat op HAPS-kamp

woensdag 17 april 2019

De voorbereidingen voor het HAPS-kamp zijn in volle gang. 17 april is het zover!

Er zijn kommetjes van klei gemaakt en de kinderen en begeleiders zijn druk met het maken van hun prehistorische kledij, een kiel van jute met een zak op de buik.

Wat is het HAPS project?

Rond 1976 is er in de bossen van Apeldoorn een prehistorisch nederzetting gebouwd. Deze nederzetting bestaat uit een aantal naar archeologische opgravingen gemodelleerde boerderijen, waarin men enkele dagen kan verblijven. In het Hapsdorp wordt zo goed mogelijk het leven van de IJzertijd van ca. 500 voor Chr. nageleefd. Het Hapsproject is er op gericht kinderen betrokken te laten voelen bij het natuurlijke leefmilieu.

Het Haps is meer dan een schoolkamp op de Veluwe. Het Hapsproject is opgezet als een educatief project waarbij de ontwikkeling van de mens en zijn invloed op de omgeving als uitgangspunt gebruikt wordt. In het leven in die tijd is intensief samenwerken, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en de nodige lef van het grootste belang. Het zijn deze elementen die deze tijdreis tot een onvergetelijke ervaring maken.

De klas zal worden opgedeeld in 3 stammen met ieder een familiehoofd. Zij zullen samen allerlei activiteiten ondernemen die de mensen destijds ook deden; zoals brood bakken, vuur verzorgen, houtkloven, oven stoken, schapen hoeden, dierenverzorging, soep bereiden, maar ook diverse ambachten komen aan bod zoals houtsnijden, weven, boogschieten en smeden.

Zie ook