Home>Nieuws>Groep 6 interviewt burgemeester Lochem

Groep 6 interviewt burgemeester Lochem

donderdag 27 november 2014

Groep 6 interviewt burgemeester Lochem

Op woensdag 22 januari 2014 mochten Gijs en Katja uit groep 6 de nieuwe burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, ontmoeten.

Gijs en Katja hadden niet zo maar een afspraakje met de burgemeester; samen met verschillende kinderen binnen de gemeente Lochem namen zij de burgemeester een diepte interview af. Gijs en Katja hadden zich goed voorbereid, want alle leerlingen uit groep 5 en 6 mochten een vraag bedenken. Met deze grote vragenlijst gingen Gijs en Katja op pad naar het gemeentehuis in Lochem. Daar ontmoetten zij de andere verslaggevers in spe. Alle jonge ondervragers werden hartelijk ontvangen met een heerlijke lunch. Daarna gingen zij naar de Raadzaal waar ze een ontmoeting hadden met een echte journalist van de Stentor. De journalist gaf nog wat instructies en tips om door te vragen. Even later kwam de burgemeester van Lochem binnen en begon de vuurdoop. Alle kinderen mochten om de beurt een vraag stellen. Gijs vroeg aan de burgemeester of hij wel eens in zijn neus had gepeuterd. Eerst ontkende de burgemeester, maar na goed doorvragen van Gijs bekende de burgemeester. Katja stelde de vraag of de burgemeester geen baan voor haar moeder kon regelen. Beide jonge verslaggevers vroegen of de burgemeester al een schoolkeuze had gemaakt voor zijn kinderen. Gijs en katja hebben de Joppeschool goed gepromoot. Na een klein uurtje werden alle kinderen op de foto gezet en mochten ze de ambtsketen van de burgemeester om.
Het was een geslaagde leerzame middag!