Home>Nieuws>Hans Hagen vertelt in groep 7/8

Hans Hagen vertelt in groep 7/8

woensdag 22 maart 2017

De kinderboekenschrijver Hans Hagen komt dinsdag 4 april bij groep 7 en 8 in de klas. Hij heeft het dan over zijn boeken en het thema “Leven in vrijheid”. Enkele boeken rond het thema en een nieuwe dichtbundel van Hans Hagen zijn:

Verkocht
Yaqub wordt door zijn ouders verkocht aan een man die hun een gouden toekomst belooft. Ver van huis moet Yaqub op kamelen gaan racen. Als hij wedstrijden wint kan hij veel geld verdienen. Misschien worden ze wel rijk… Maar het nieuwe leven is keihard. Yaqub leeft als een gevangene in een kamp. Elke dag moeten de kamelenjockeys urenlang trainen. Ze krijgen nauwelijks te eten. Wie niet gehoorzaamt wordt streng gestraft. De wedstrijden zijn zwaar en gevaarlijk, er gebeuren vaak ongelukken tijdens de races. Yaqub sluit vriendschap met Zareena. Samen dromen ze van teruggaan naar huis, maar hoe kunnen ze ontsnappen aan het helse leven in de woestijn? Vanaf ca. 10 jaar. B leesboek.

Het hanengevecht
De vader van het straatarme Filippijnse jongetje Pio is werkloos geworden, nadat hij bij hanengevechten zijn fietstaxi heeft vergokt. Daardoor is er geen geld meer voor eten en schoolboeken, en is Pio genoodzaakt om zware sjouwwerkzaamheden voor toeristen te verrichten, die op weg zijn naar een waterval. Maar dan vindt hij daar zomaar een haan. Door het vinden van deze haan, droomt Pio van een hanengevecht, waarbij zijn haan wint en veel geld waard zal worden. Dan hoeft hij niet meer te werken, en kan hij weer naar school. Het verhaal geeft een realistisch aangrijpend beeld van een keihard onderdeel van de Filippijnse cultuur en is daardoor niet geschikt voor gevoelige kinderen. Vanaf ca. 9 jaar. B leesboek.

Nooit denk ik aan iets
Poëzie-prentenboek dat de Zilveren Griffel 2016 heeft gewonnen.

ik weet wat
lief is en wat stout is
wat goed is en wat fout is

maar wat is nul en wat is niets