Home>Nieuws>Jan Terlouw op Dag van de Duurzaamheid

Jan Terlouw op Dag van de Duurzaamheid

donderdag 14 september 2017

Op 10 oktober doen we mee aan de Dag van de Duurzaamheid met allerlei activiteiten. Het is een eerste begin om in de toekomst nog uitgebreider aandacht aan duurzaamheid binnen de school te geven.

Schrijver Jan Terlouw zal op deze bijzondere dag een bezoek brengen aan onze school. De dag staat in het teken van het thema ‘Voedsel’. De kinderen van de Joppeschool duiken in de wereld van de voedselvoorziening. Hoe wordt ons voedsel gemaakt? Hoe groeit een aardappel? Wat is duurzaam eigenlijk? Kan voedsel verbouwen duurzaam? Kan dat voor de hele wereldbevolking? Deze kleine en grote vragen, van kennismaking tot verdieping, bespreken we in de klassen, onderzoeken we de komende weken op de dinsdagen en op de dag zelf (10 oktober) doen we leuke en leerzame activiteiten, zoals eieren eten van de eigen kippen en een bezoek aan Permacultuur-tuin De Veldhof.

Als er tijdens deze dag hulp nodig is in de klassen zal de klassenouder u benaderen. Heeft u leuke idee├źn voor deze dag dan kunt u zelf de groepsleerkracht even aanspreken.

Zie ook