Home>Groepen>Groep 4>Jan Terlouw op de Joppeschool

Jan Terlouw op de Joppeschool

woensdag 11 oktober 2017

Jan Terlouw op de Joppeschool

Afgelopen dinsdag was het de Dag van de Duurzaamheid. Duurzaamheid gaat over een mooiere wereld van morgen en wie wil daar nu niet aan meewerken?

Jan Terlouw, bekend politicus en kinderboekenschrijver kan als geen ander vertellen over dit onderwerp. Hij doet dat gepassioneerd en weet de kinderen te raken. Hij bracht een persoonlijk bezoek aan de groepen 3 t/m 8. De kinderen kregen antwoord op veel vragen over duurzaamheid en mochten ook boeken laten signeren. Vaak boeken die hun ouders vroeger al gelezen hadden zoals de Koning van Katoren en Hongerwinter

Alle groepen hebben de afgelopen weken gewerkt aan dit onderwerp. Zo namen zij van thuis spullen mee van waarde en iets duurzaams. Hier kwamen prachtige gesprekken uit voort.

Alle kinderen hebben een bijdrage geleverd aan het manifest dat we Jan Terlouw hebben aangeboden. Dit bestaat uit mooie toekomst idee├źn, teksten, en tekeningen met betrekking tot duurzaamheid en een mooiere wereld.

Groep 5 is op bezoek geweest bij de permacultuurtuin, waar de kinderen een heerlijke soep hebben gemaakt buiten bij een houtvuur. In groep 4 wordt gewerkt aan een kunstobject van takken en een toekomststoel is vol geplakt met wensen en tips voor een betere aarde.