Home>Nieuws>Joppeschool 50 jaar: Montmartre en brocante op het plein

Joppeschool 50 jaar: Montmartre en brocante op het plein

dinsdag 23 mei 2017

Joppeschool 50 jaar: Montmartre en brocante op het plein

De Joppeschool bestaat 50 jaar en dat wordt in stijl gevierd: ‘Montmartre en brocante op het plein!’ Op vrijdag 2 juni van 17.00 tot 20.00 uur kun je de typisch zomerse, Franse sfeer op het schoolplein proeven. Het is een unieke samenwerking tussen ouders, leraren, leerlingen, kunstenaars en winkeliers uit de wijde omgeving.

Naast een groot aanbod van brocante vind je stands van ambachtslieden zoals de molenaar, een zadelmaker, imkers, aardbeienboer en specialisten. Struin langs de authentieke kraampjes en waan je even in het sfeervolle Montmartre.

Jonge, bedreven marktkooplui
Verwacht hier geen amateuristische rommel, brocante is een serieuze zaak. Alle Joppeleerlingen hebben de afgelopen weken speciaal les gekregen in brocante: wat houdt de term precies in en hoe kun je je koopwaar het beste presenteren en aanprijzen? Alles wat de jonge bedreven, marktkooplui deze dag verdienen mogen ze, uiteraard, in eigen zak steken.

Struinen en handelen maakt hongerig. Ook daar wordt voor gezorgd op het foodplein: er zijn bijvoorbeeld de overbekende warme gehaktballen van de Jumbo, heerlijke zelfgemaakte soep van De Hoek, crêpes van Vive la Crêpe, zelf gebakken brood van de Oxerhof, wijn van De Wingerd en belegde stokbroodjes te koop.

Dit jaar is een jaar met een gouden randje, want de Joppeschool bestaat 50 jaar. Vandaar dat er extra activiteiten voor kinderen komen: smores maken, schminken, pony rijden, etc. Gratis natuurlijk!

Iedereen is van harte welkom. Vrijdag 2 juni a.s. van 17.00 tot 20.00 uur op de Joppeschool, Joppelaan 73 A, Joppe

Brocante & kunstmarkt highlights:

  • Brocantemarkt
  • Kunstenaars
  • Foodplein
  • Verkoop regionale producten
  • Muziek
  • Tentoonstelling

Bekijk hier onze poster: Brocante voor pub goed