Home>Nieuws>Kangoeroewedstrijd

Kangoeroewedstrijd

woensdag 23 maart 2016

Kangoeroewedstrijd

Donderdagochtend 17 maart, bonkende muziek klinkt uit het lokaal van meester Vincent.

Met de muziek schudden de leerlingen hun lijf los om daarna met extra focus aan de slag te kunnen. Het is dan ook geen gewone ochtend. Vandaag doen groep 3 t/m 8 mee met de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe.

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!). Dat is werkelijk uniek. De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel kinderen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn of haar eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. De wedstrijd gaat om dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen.