Home>Nieuws>Kidsrun 2017 steunt Serious Request

Kidsrun 2017 steunt Serious Request

dinsdag 11 juli 2017

Kidsrun 2017 steunt Serious Request

Vrijdag 22 september 2017 organiseert de Rotary weer de Kidsrun op de Roskamweide in Gorssel.

Deze sponsorloop is voor leerlingen van de drie basisscholen in Gorssel, Epse en Joppe.

Dit jaar is het goede doel waar we geld voor ophalen: Serious Request 2017. De opbrengst van Serious Request 2017, de NPO 3FM-actie ism het Rode Kruis, gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp.

Dit jaar is het goede doel “verscheurde families”. Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. ‘Met de opbrengst van de actie sporen hulpverleners van het Rode Kruis vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen hen weer thuis’, aldus het Rode Kruis. Het Glazen Huis staat in december 2017 in Apeldoorn.

Zet de Kidsrun op vrijdag 22 september vast in de agenda! Nadere berichtgeving volgt in het nieuwe schooljaar.