Home>Nieuws>KIDSRUN 2018

KIDSRUN 2018

dinsdag 2 oktober 2018

Voor de vierde keer is afgelopen vrijdag (28 September) de KIDSRUN gehouden. Dit is een sponsorloop die de Rotary Gorssel samen met de drie scholen in Gorssel, Epse en Joppe organiseert.

Stichting Hartkind
Ieder jaar wordt er een goed doel gekozen dat aansprekend is voor kinderen. Dit jaar was het Stichting Hartekind een stichting die zich speciaal richt op kinderen met een hartafwijking. Dagelijks worden er namelijk in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking en iedere dag ondergaan er 3 kinderen een openhartoperatie. Het doel van de stichting is de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergoten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Opbrengst
Ruim 300 kinderen, waarvan 82 van de Joppeschool, hebben afgelopen vrijdag hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen voor dit mooie doel. En met succes want er is 12.345 euro opgehaald.

Actieve middag
Daarnaast hebben de kinderen (en de ouders) een hele gezellige middag gehad. Samen met leeftijdsgenootjes van de drie scholen hardlopen natuurlijk maar ook waren er allerlei leuke en sportieve activiteiten op de Roskamweide waar de KIDSRUN traditiegetrouw gehouden wordt.

De kinderen konden op panna veldjes voetballen, volleyballen, zich laten schminken en van de stormbaan gaan. Een kidsrun t-shirt, een frietje, een ijsje en natuurlijk de enige echte kidsrun „goodybag” maakten het feest compleet. Alles om de kids in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet voor het goede doel.

Aanmoedigingen
Naast de kinderen waren er ook veel ouders aanwezig om te helpen deze middag goed te laten verlopen en/of om aan te moedigen. Vanuit het leraren team van school was er ook een hele groep juffen en meesters op de been! Zij stonden als hardste te juichen langs de lijn en zij deelden de medailles uit aan het einde van de run.

Kortom, een heerlijke middag voor iedereen waar vooral heel veel blije koppies te zien waren. Trots op de Joppeschool!
Op naar volgend jaar, de 5e (lustrum) editie van de KIDSRUN.