Home>Nieuws>Luchtdruk

Luchtdruk

maandag 19 december 2016

Afgelopen maandag zijn we gestart met het thema luchtdruk. Allereerst hebben wij in een kringgesprek onze voorkennis opgehaald, door middel van een woordspin over lucht en luchtdruk. We kwamen erachter dat wij hier al heel veel over wisten!

Ter introductie van het proefjescircuit waar wij de komende weken in groepjes aan gaan werken hebben we gezamenlijk een proef uitgevoerd in de kring.  Hierin werd ons duidelijk dat wij goed de stappen moeten volgen en vooral goed moeten lezen.  Ook hebben we gezien dat de vragen in iedere proef op dezelfde manier zijn opgebouwd:

  • Wat denk je dat er gaat gebeuren? (voorspelling)
  • Wat gebeurt er? (beschrijving/uitvoering)
  • Hoe denk je dat dit komt (analyse)?

We werken in groepjes van vier. We brengen elkaar op ideeën en sparren over wat er gaat gebeuren of hoe het komt dat iets gebeurt. Aan het einde van het circuit krijgt het groepje dat de proeven het beste heeft uitgevoerd én het beste heeft samengewerkt een prijsje. Ieder groepje heeft een eigen tas met materialen gekregen, waarmee ze de proeven uitvoeren.

Afgelopen maandag zijn we na de kring al met de eerste proef aan de slag gegaan! De taken moesten goed verdeeld worden in de groepjes, waar de kinderen van groep 1 t/m 4 gemengd in zitten. De ene onderzoeker kan namelijk wel lezen en schrijven en de ander nog niet. Aan het einde van de les hebben we geëvalueerd hoe de samenwerking en de proeven zijn gegaan. Na de kerstvakantie gaan wij verder met ons circuit! Wij hebben er zin in!