Home>Nieuws>Moestuintjes op school

Moestuintjes op school

woensdag 23 maart 2016

Moestuintjes op school

De voorbereidingen voor een nieuw moestuin-seizoen zijn in volle gang. De moestuin is opgeruimd en wordt bekalkt en bemest.

Grotendeels bewerken groep 5/6 de schooltuin, maar ook de kleuters en groep 3/4 krijgen een plekje. Er komt een algemeen deel met aardappels en een schaduw-kruidentuintje. En een buitenklas, compleet met schoolbord!

De kruiden zullen worden uitgeplant in de nieuwe kruidentuin bij de bosrand. Ook komt er een kweekkasje voor warmte minnende gewassen en eventueel om alvast wat gewassen direct in de volle grond te planten.

In de klas
Deze en volgende week planten leerlingen zaadjes in de klas (groep 1 tot en met 6) en kweken deze op. De kinderen kunnen zo zien hoe bewerkelijk het (eigenlijk) is om uiteindelijk iets op je bord te krijgen. En ze ervaren tegelijkertijd hoe leuk het is om zorg te dragen voor je eigen voeding en hoe lekker het is als je het zelf hebt geteeld!

Afsluitend (in juni) gaan we met onze eigen gewassen koken. De recepten worden momenteel nog verzameld, maar het wordt lekker!