Home>Nieuws>Montmartre op het schoolplein

Montmartre op het schoolplein

vrijdag 14 november 2014

Montmartre op het schoolplein

Joppeschool is van alle markten thuis.

Op dinsdag 27 mei organiseert de Joppeschool een grote brocantemarkt. Van 17.00 tot 20.00 uur kun je de typisch zomerse, Franse sfeer op het schoolplein proeven. Het is een unieke samenwerking tussen ouders, leraren, leerlingen en kunstenaars en winkeliers uit de wijde omgeving.

Naast een groot aanbod van brocante (serviesgoed, tafellinnen, woonaccessoires) vind je stands van ambachtslieden en specialisten. Een professionele antiekdeskundige taxeert de (meegebrachte) kunst of kitsch. Met vragen over je oude servies kun je bij een echte professional terecht en er worden diverse workshops gegeven. Struin langs de authentieke kraampjes en waan je even in het sfeervolle Montmartre.

Wie trek heeft kan z’n eigen picknickmand samenstellen en rustig ergens op het plein picknicken, of een lekker ijsje kopen.

Jonge, bedreven marktkooplui

Verwacht hier geen amateuristische rommel, brocante is een serieuze zaak. Alle Joppe-leerlingen hebben de afgelopen weken speciaal les gekregen in brocante: wat houdt de term precies in en hoe kun je je koopwaar het beste presenteren en aanprijzen? Alles wat de jonge bedreven, marktkooplui deze dag verdienen mogen ze, uiteraard, in eigen zak steken.

Om 17.00 uur opent de burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, op spectaculaire Franse wijze, de brocantemarkt. Iedereen is van harte welkom en als je dan toch op het schoolplein rondsnuffelt, neem gerust ook even een kijkje binnen.

A bientôt!

Voor meer informatie over de Joppeschool en de Franse markt, zie joppeschool.quovadis.nl. Wil je als standhouder deelnemen? Neem dan contact op met Manon ten Dam, m.tendam@quovadis.nl of bel 0575 494 269.

NB: de school is in de maand mei moeilijk te bereiken wegens werkzaamheden aan de Joppelaan. De beste aanrijdroute is via de Eikenboomlaan.