Home>Nieuws>Openbare gastles Andries Udink

Openbare gastles Andries Udink

vrijdag 14 november 2014

Openbare gastles Andries Udink

Open les voor alle ouders en andere geïnteresseerden

Een aantal jaren geleden is filmmaker Andries Udink als  gastspreker bij ons op school geweest, om hier een open les te verzorgen. Dit naar aanleiding van een film die hij heeft gemaakt over onderduikers hier in de gemeente Lochem. Dit maakte veel indruk op iedereen die bij zijn gastles aanwezig was. Nu hebben we hem weer kunnen “strikken” om op school een les te geven over zijn nieuwste film “De Tijd Verstrijkt”. Deze film gaat over hetgeen zich bij de Schietenbult in Gorssel afgespeeld heeft in de oorlog.

Andries heeft de afgelopen tijd zijn film een aantal keren in de gemeente vertoond. Toen hij hoorde dat we als school het monument op de Algemene Begraafplaats In Gorssel geadopteerd hebben, vond hij het heel erg leuk om zijn film hier op school te laten zien. Hij vertelt dan ook over het hoe en wat rondom deze film. Zet vrijdag 7 november, 13.00 uur alvast in uw agenda en kom die dag met ons samen een duik nemen in de plaatselijke geschiedenis. Dus….uw kind hoeft nog niet in groep 7 of 8 te zitten om aanwezig te mogen zijn bij deze les.