Home>Nieuws>Overleven in de winter

Overleven in de winter

maandag 19 december 2016

Afgelopen maandag zouden we eigenlijk een buitenles hebben en in het bos naar winterhuisjes van dieren en diersporen speuren. Maar door de herfststorm van het weekend, leek het ons niet verstandig het bos in te gaan. (Navraag bij de kinderen over het gevaar leverde ook het antwoord op: vallende takken).

Dus hebben we besproken hoe dieren de winter(-kou) kunnen overleven. Met hier en daar een uitstapje naar het regenwoud (alwaar maki’s zich van gifstoffen ontdoen door aarde te eten) leverde dit hele interessante discussies op. Door veel open vragen te stellen en hebben we de kinderen laten nadenken over en inleven in de uitdagingen waar dieren voor komen te staan. En iedereen wist wel een weetje (van de wintervacht van de hermelijn tot de takkenstapels die als schuilplaats van de egel dienen). Hopelijk kunnen we volgende week het bos in!

Daarna hebben we onze hersenen voor de gek gehouden. Door twee plaatjes op een saté prikker te plakken en snel rond te draaien, zien je hersenen één plaatje! Bedenk thuis maar eens een paar leuke combinaties/verhaaltjes!