Home>Nieuws>Wanen in de middeleeuwen

Wanen in de middeleeuwen

dinsdag 2 februari 2016

Hoe voelt het om in de middeleeuwen te leven? Groep 5/6 kreeg de kans om tip van de sluier op te lichten …

Het Woud der Verwachting’ is een Lochemse organisatie die zich bezighoudt met (bijna) alles dat te maken heeft met de middeleeuwen rond 1400 in de provincie Gelderland. Gekleed in klederdracht uit die periode bezochten twee van haar leden onze klas en vertelden over de kastelen van de adel in de omgeving van Lochem/Gelderland en de grote verschillen tussen de adel en de harde werkers op het land.

middeleeuwen_waterdraagster

Ook hadden ze voorwerpen mee genomen die de klas konden rond gaan. Beide leden van het ‘Woud der Verwachting’ waren gekleed als een specifiek personage; een heraut en waterdraagster.

De kinderen kwamen met slimme vragen, zoals: Hoe maakten ze toen inkt? (Antwoord: Van galwesp.)

Kinderen mochten een ijzeren helm opzetten en maliënkolder passen….pffffff die zijn zwaar!

middeleeuwen_harnas_met_helm