Home>Nieuws>Workshops boekbinden, schaken, koken …

Workshops boekbinden, schaken, koken …

zaterdag 14 maart 2015

Vanaf 12 maart gaan we 8 weken lang op de donderdagmiddag werken met workshops.

Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 kunnen zich inschrijven voor de workshop koken (4 weken), knutselen (4 weken) of dammen (8 weken).

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor de workshop fotografie (4 weken), boekbinden (4 weken) of schaken (8 weken).

De workshops dammen en schaken worden gegeven door ouders. De overige workshops geven de  leerkrachten zelf soms met behulp van een ouder.

Workshop: Knutselen/handvaardigheid

We knutselen versieringen van verschillende materialen om aan een eigen paastak te hangen. De eerste keer bakken we brooddeeg (bah, wat proeft dat deeg zout!) waarmee we figuren kneden die later worden gebakken.
Aan het einde van de knutselmiddagen mag de tak met leuke knutsels mee naar huis voor de Pasen!

Workshop: Bind een boek

Wij gaan van een stapel losse velletjes, wat karton en een lange draad een heus boek maken. Dat doen we op de echte ambachtelijke boekbindersmanier. Dus katernen vouwen, vast naaien, rug lijmen etc. Als het lukt, gaan we de schutbladen marmeren. Dat doen we met scheerschuim en ecoline. Een heus experiment! En…..er komt een echte boekbindster om ons alle ‘ins en outs’ te leren.

Boekbinden.jpg

Workshop: Schaken

In acht weken leren de kinderen de grondbeginselen van het schaken. Hiervoor wordt de stappenmethode gebruikt die de schaakbond ook gebruikt. De eerste les wordt gekeken op welk niveau de kinderen zitten en welk boekje ze dus nodig hebben.

schaken

Workshop: Dammen

De de allerjongsten leren spelenderwijs de grondbeginselen van dammen.