Joppeschool

De Joppeschool is een gemoedelijke, open basisschool op katholieke grondslag. Gelegen in het dorp Joppe (Gemeente Lochem), tussen de kernen Gorssel, Epse, Bathmen, Harfsen en Eefde.

Peuterochtend

Fijne feestdagen!
24 decemberLees verder

Alles wat je aandacht geeft groeit

Sinterklaas op de Joppeschool

Het was even spannend of Sinterklaas zou komen, maar samen met twee pieten is hij ook dit jaar weer op de Joppeschool aangekomen. De kinderen van groep 1 t/m 5 zijn bij Sint op bezoek geweest in het speellokaal en hebben een optreden laten zien. In groep 6 hebben de kinderen surprises gemaakt voor elkaar. In groep 7/8 hebben de kinderen het

Sinterklaasspel gespeeld. We kijken terug op een feestelijke morgen! 

 

6 decemberLees verder

Op de Joppeschool hebben ze veel beukennootjes en die ga ik altijd zoeken als het pauze is

Agenda
Studiedag
25 februariLees verder
Voorjaarsvakantie
28 februariLees verder
Studiedag
8 maartLees verder
Goede vrijdag
15 aprilLees verder
Gratis boeken voor de schoolbieb

Kinderboekenweek

 

Kinderboekenweek 2021 belooft een feestje te worden!

Kantooboekhandel Bechtle organiseert een actie 'Sparen voor je schoolbieb!' Het is een fantastische manier om de schoolbibliotheek uit te breiden met nieuwe kinderboeken.

 

Zo werkt het

Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij Kantoorboekhandel Bechtle en lever het bonnetje in op de school van uw kinderen/kleinkinderen. De school verzamelt al deze kassabonnen. 

De actie loopt van 6 oktober tot 17 oktober 2021.

Aan het eind van de actie telt een medewerker van Kantoorboekhandel Bechtle de bonnen bij elkaar op en overhandigt deze een waardebon. Voor 10% van het totaalbedrag mag de school kinderboekenn uitzoeken.

 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! 

 

4 oktoberLees verder

Ik vind de Joppeschool leuk omdat ik er veel dingen mag leren.

Samen hebben we er wat van gebakken!

De leerlingen en ouders hebben bewezen het recept van thuisonderwijs goed onder de knie te hebben. Om te vieren dat we weer samen naar school mochten én om te laten zien dat we trots op ze zijn, daagde de Joppeschool haar leerlingen uit voor een pannenkoeken challenge: 
 
Wie bakt er de leukste, lekkerste of gekste pannenkoek?! 

Het is super om te zien dat er zoveel kinderen hebben meegedaan aan de pannenkoekenwedstrijd! 
Het was moeilijk om een keuze te maken tussen alle prachtige creaties die ingezonden zijn door de kinderen. Juf Thea heeft daarom drie prijzen uitgereikt: een medaille en een bon voor een ijsje. 

De volgende pannenkoeken hebben gewonnen: 
- Een winters tafereel; 
- De rekenpannenkoek; 
- De Picassopannenkoek. 

 

 BettefotomuurThea en GijsThea en JosefienPicasso pannenkoek

11 aprilLees verder
Facebook   
Kerst op de Joppeschool

Op de laatste dag van dit bijzondere schooljaar hebben de kinderen voor de ouders gezongen, een gezellige lunch gehad en hebben de kinderen als ware acteurs het kerstverhaal uitgespeeld.

 

Om kwart voor 9 verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein bij de zandbak. We hebben met elkaar verschillende kerstliedjes gezongen voor de ouders die op afstand achter het hek stonden. Wij komen tezamen, Er is een kindeke geboren op aard en als afsluiter: "We wish you a merry Christmas and a happy New Year!"

 

In de klassen werd geknutseld, gespeeld, gekleurd en hebben de kinderen een heerlijke lunch geregeld. Iedereen had een eigen kerstlunchpakket meegenomen, de tafels waren mooi aangekleed en uit elke groep kwamen gezellige geluiden.

 

's Morgens was er een cameraman die alle groepen heeft gefilmd bij het uitbeelden van het Kerstverhaal. De ene groep beeldde de schaapjes en herders uit in het veld, de andere groep ging op zoek naar het kindje in de stal. Al die verschillende opnames zijn tot een film gemaakt, die alle ouders van de school als kerstcadeau hebben ontvangen.

 

Wij wensen u hele fijne Kerstdagen en een heel goed en gezond 2021!

8 februariLees verder

Samen maken we de school

Schoolpleinconcert
Op 30 juni klonken om 14.45 uur door heel Joppe de klanken van het schoolpleinconcert.

Precies tussen de buien door speelden alle leerlingen van de Joppeschool op boomwhackers, emmers, violen, saxofoons en klarinetten. Kinderen die op muziekles zitten konden hun talent laten zien aan hun vrienden en familie, maar ook de rest van de school deed mee. Elke groep leerde via de YouTube tutorials van LIMAI muziek een eigen lied. Daarnaast werd er een gezamenlijk lied ingestudeerd over de zeven continenten.

Groep 3 heeft hier hele leuke bewegingen bij bedacht die de hele school tijdens het concert liet zien.

Een erg geslaagde middag!

schoolpleinconcert

Leren begint bij nieuwsgierigheid

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren