Joppeschool

De Joppeschool is een gemoedelijke, open basisschool op katholieke grondslag. Gelegen in het dorp Joppe (Gemeente Lochem), tussen de kernen Gorssel, Epse, Bathmen, Harfsen en Eefde.

Peuterochtend

Grand Prix Joppe groot succes!

Joppe, vrijdag 13 mei

 

Vanmiddag was het dringen geblazen in de dierenweide van de Joppeschool. Nee, er zijn geen lammetjes geboren. Een deel van de weide was ingericht als paddock, waar de deelnemende teams aan de Grand Prix Joppe hun karren konden plaatsen. 

 

Om 13.25 uur stonden de eerste 10 karren klaar voor de race. Elke kar reed twee rondes over het circuit, waar een jury zat die op de technische, de uitstraling en tijd letten. Na een korte pauze ging de race om 14.00 uur weer van start met de volgende 12 karren. Het was een spannende race op alle gebieden. Na een juryberaad van 15 minuten werden de winnaars bekend gemaakt. Als het aan het publiek had gelegen had iedereen de eerste prijs behaald.

 

Al met al kunnen we zeggen dat het een groot succes was en zeker voor herhaling vatbaar. Alle lof voor de ouders van de oudercommissie die deze Grand Prix Joppe mogelijk hebben gemaakt, chapeau!

Alles wat je aandacht geeft groeit

Pasen 2022

Wat fijn dat we dit jaar weer allemaal samen het paasfeest hebben gevierd. Na een opening in de hal van de school, hebben we paaseieren gezocht in het bos. 's Middags hebben we met alle kinderen samen gegeten in de speelzaal. 

 

22 aprilLees verder

Op de Joppeschool hebben ze veel beukennootjes en die ga ik altijd zoeken als het pauze is

Agenda
Dierendag
4 oktoberLees verder
Dierendag
4 oktoberLees verder
Studiedag alle leerlingen VRIJ
14 oktoberLees verder
Herfstvakantie
22 oktoberLees verder
Fijne feestdagen!
24 decemberLees verder

Ik vind de Joppeschool leuk omdat ik er veel dingen mag leren.

Sinterklaas op de Joppeschool

Het was even spannend of Sinterklaas zou komen, maar samen met twee pieten is hij ook dit jaar weer op de Joppeschool aangekomen. De kinderen van groep 1 t/m 5 zijn bij Sint op bezoek geweest in het speellokaal en hebben een optreden laten zien. In groep 6 hebben de kinderen surprises gemaakt voor elkaar. In groep 7/8 hebben de kinderen het

Sinterklaasspel gespeeld. We kijken terug op een feestelijke morgen! 

 

6 decemberLees verder
Facebook   
Gratis boeken voor de schoolbieb

Kinderboekenweek

 

Kinderboekenweek 2021 belooft een feestje te worden!

Kantooboekhandel Bechtle organiseert een actie 'Sparen voor je schoolbieb!' Het is een fantastische manier om de schoolbibliotheek uit te breiden met nieuwe kinderboeken.

 

Zo werkt het

Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij Kantoorboekhandel Bechtle en lever het bonnetje in op de school van uw kinderen/kleinkinderen. De school verzamelt al deze kassabonnen. 

De actie loopt van 6 oktober tot 17 oktober 2021.

Aan het eind van de actie telt een medewerker van Kantoorboekhandel Bechtle de bonnen bij elkaar op en overhandigt deze een waardebon. Voor 10% van het totaalbedrag mag de school kinderboekenn uitzoeken.

 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! 

 

4 oktoberLees verder

Samen maken we de school

Samen hebben we er wat van gebakken!

De leerlingen en ouders hebben bewezen het recept van thuisonderwijs goed onder de knie te hebben. Om te vieren dat we weer samen naar school mochten én om te laten zien dat we trots op ze zijn, daagde de Joppeschool haar leerlingen uit voor een pannenkoeken challenge: 
 
Wie bakt er de leukste, lekkerste of gekste pannenkoek?! 

Het is super om te zien dat er zoveel kinderen hebben meegedaan aan de pannenkoekenwedstrijd! 
Het was moeilijk om een keuze te maken tussen alle prachtige creaties die ingezonden zijn door de kinderen. Juf Thea heeft daarom drie prijzen uitgereikt: een medaille en een bon voor een ijsje. 

De volgende pannenkoeken hebben gewonnen: 
- Een winters tafereel; 
- De rekenpannenkoek; 
- De Picassopannenkoek. 

 

 BettefotomuurThea en GijsThea en JosefienPicasso pannenkoek

11 aprilLees verder

Leren begint bij nieuwsgierigheid

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren