nieuws

Fijne feestdagen!
24 decemberLees verder
Sinterklaas op de Joppeschool

Het was even spannend of Sinterklaas zou komen, maar samen met twee pieten is hij ook dit jaar weer op de Joppeschool aangekomen. De kinderen van groep 1 t/m 5 zijn bij Sint op bezoek geweest in het speellokaal en hebben een optreden laten zien. In groep 6 hebben de kinderen surprises gemaakt voor elkaar. In groep 7/8 hebben de kinderen het

Sinterklaasspel gespeeld. We kijken terug op een feestelijke morgen! 

 

6 decemberLees verder
Gratis boeken voor de schoolbieb

Kinderboekenweek

 

Kinderboekenweek 2021 belooft een feestje te worden!

Kantooboekhandel Bechtle organiseert een actie 'Sparen voor je schoolbieb!' Het is een fantastische manier om de schoolbibliotheek uit te breiden met nieuwe kinderboeken.

 

Zo werkt het

Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij Kantoorboekhandel Bechtle en lever het bonnetje in op de school van uw kinderen/kleinkinderen. De school verzamelt al deze kassabonnen. 

De actie loopt van 6 oktober tot 17 oktober 2021.

Aan het eind van de actie telt een medewerker van Kantoorboekhandel Bechtle de bonnen bij elkaar op en overhandigt deze een waardebon. Voor 10% van het totaalbedrag mag de school kinderboekenn uitzoeken.

 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! 

 

4 oktoberLees verder
Samen hebben we er wat van gebakken!

De leerlingen en ouders hebben bewezen het recept van thuisonderwijs goed onder de knie te hebben. Om te vieren dat we weer samen naar school mochten én om te laten zien dat we trots op ze zijn, daagde de Joppeschool haar leerlingen uit voor een pannenkoeken challenge: 
 
Wie bakt er de leukste, lekkerste of gekste pannenkoek?! 

Het is super om te zien dat er zoveel kinderen hebben meegedaan aan de pannenkoekenwedstrijd! 
Het was moeilijk om een keuze te maken tussen alle prachtige creaties die ingezonden zijn door de kinderen. Juf Thea heeft daarom drie prijzen uitgereikt: een medaille en een bon voor een ijsje. 

De volgende pannenkoeken hebben gewonnen: 
- Een winters tafereel; 
- De rekenpannenkoek; 
- De Picassopannenkoek. 

 

 BettefotomuurThea en GijsThea en JosefienPicasso pannenkoek

11 aprilLees verder
Kerst op de Joppeschool

Op de laatste dag van dit bijzondere schooljaar hebben de kinderen voor de ouders gezongen, een gezellige lunch gehad en hebben de kinderen als ware acteurs het kerstverhaal uitgespeeld.

 

Om kwart voor 9 verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein bij de zandbak. We hebben met elkaar verschillende kerstliedjes gezongen voor de ouders die op afstand achter het hek stonden. Wij komen tezamen, Er is een kindeke geboren op aard en als afsluiter: "We wish you a merry Christmas and a happy New Year!"

 

In de klassen werd geknutseld, gespeeld, gekleurd en hebben de kinderen een heerlijke lunch geregeld. Iedereen had een eigen kerstlunchpakket meegenomen, de tafels waren mooi aangekleed en uit elke groep kwamen gezellige geluiden.

 

's Morgens was er een cameraman die alle groepen heeft gefilmd bij het uitbeelden van het Kerstverhaal. De ene groep beeldde de schaapjes en herders uit in het veld, de andere groep ging op zoek naar het kindje in de stal. Al die verschillende opnames zijn tot een film gemaakt, die alle ouders van de school als kerstcadeau hebben ontvangen.

 

Wij wensen u hele fijne Kerstdagen en een heel goed en gezond 2021!

8 februariLees verder
Schoolpleinconcert
Op 30 juni klonken om 14.45 uur door heel Joppe de klanken van het schoolpleinconcert.

Precies tussen de buien door speelden alle leerlingen van de Joppeschool op boomwhackers, emmers, violen, saxofoons en klarinetten. Kinderen die op muziekles zitten konden hun talent laten zien aan hun vrienden en familie, maar ook de rest van de school deed mee. Elke groep leerde via de YouTube tutorials van LIMAI muziek een eigen lied. Daarnaast werd er een gezamenlijk lied ingestudeerd over de zeven continenten.

Groep 3 heeft hier hele leuke bewegingen bij bedacht die de hele school tijdens het concert liet zien.

Een erg geslaagde middag!

schoolpleinconcert
Veteranendag groep 8
Woensdag 24 juni jl. zijn er opnames gemaakt van de corona proof bijeenkomst voor Veteranendag. Leerlingen uit groep 8 hebben kransen gelegd bij het Indië monument en bij het monument voor de gevallenen. Ook hebben ze een gedicht voorgelezen. Dit filmpje staat ook op de website van de gemeente Lochem.

Kranslegging veteranendag Lochem 2020 - YouTube

Thuisbingo
Tjongejonge, dat was het bingo-avondje wel. Wat een mooie en spannende avond zo met elkaar. Vele ouders, kids en leerkrachten deden mee op vrijdagavond 19 juni. Samen achter het scherm onder leiding van 3 bekende gezichten van het Klokhuis en de Beste vrienden Quiz hebben we een unieke Joppeschool bingo gespeeld. Er deden wel 140 mensen mee, een fantastische opkomst dus. Iedereen had wel zin in een feestje, sommige mensen hadden zich er echt voor opgedoft ;-)
 

Met verschillende foto’s kwamen alle unieke kenmerken van de Joppeschool voorbij zoals: de dierenren, de onderwijzers, het kasteel en zelfs de Sint. Ondanks dat meedoen natuurlijk belangrijker was dan winnen… kon je kans maken op fantastische prijzen. 

 

Alhoewel we als OC natuurlijk baalden dat we geen echt zomerfeest konden organiseren voor de vakantie, was deze thuisbingo een groot succes wat ons betreft.

 

Dank aan iedereen die heeft meegedaan!

 

Tot op of rond het schoolplein of tot na de zomervakantie tijdens het spetterende openingsfeest!

 

Hartelijke groeten van de oudercommissie

Ik vind de Joppeschool leuk omdat ik er veel dingen mag leren.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren