Home>Schoolgids>3. Ons onderwijs>Meerbegaafdenbeleid

Meerbegaafdenbeleid

In principe is het zo dat de leerling elk jaar in een nieuwe groep zit. Alleen als het echt ligt aan de rijping van een kind kan een leerling een groep doubleren.

Gedurende de hele schooltijd worden de leerlingen door toetsing en observering gevolgd. Mocht blijken dat de resultaten van de leerling hoog boven het gemiddelde liggen dan is er de mogelijkheid om sneller door de leerstof te gaan. In de tijd dat deze leerlingen tijd over hebben wordt gebruik gemaakt van een extra methode. Voor rekenen is dit o.a. Kien, Rekentijgers, Bolleboos, en  plustaak rekenen. Ook bij spelling wordt doorgetoetst zodat de kinderen meedoen met een groep hoger. Hiervoor maken we gebruik van  o.a. kranten- en tijdschriften van SLO en plustaak taal. Dit alles gaat in goed overleg met de ouders.