Historie

In augustus 1966 begint het eerste jaar van de ‘kleine school naast de kerk in Joppe’, want zo kennen de meeste mensen de school. Voor velen is het een basisschool zoals er zoveel van in Nederland staan. Ze rijden er langs, vaak veel te hard, zonder te beseffen hoe uniek deze school is. Wie de moeite zou nemen eens te stoppen en binnen te kijken merkt dat vanzelf. Wie het zou vragen aan leerlingen en oud-leerlingen hoort dat vanzelf. Want al is de Joppeschool niet oud in aantal jaren, ze kent een rijke historie. En al is de Joppeschool niet groot in aantal leerlingen, er worden prestaties van formaat geleverd. In de ruim veertig jaar van haar bestaan is de Joppeschool altijd een heel speciale school geweest en dat is het nog.  Alle scholen hebben natuurlijk wel iets eigens, op alle scholen gebeuren dingen anders dan op andere scholen. Maar er is de laatste veertig jaar geen school geweest in Oost-Gelderland die zo vaak, met zoveel bijzondere activiteiten in de krant heeft gestaan.

Dierenparkje
Want: welke andere school heeft een dierenparkje voor de deur. Welke andere school zorgde ervoor dat de kerktoren een haan kreeg of zorgde voor de bouw van een enorme uitkijktoren. In zulke dingen is de Joppeschool groot.

Saamhorigheid
De Joppeschool is een kleine school. Dat heeft z’n voordelen. Eén ervan is  de sterke sfeer van saamhorigheid. Kinderen uit hogere groepen helpen kinderen uit lagere groepen. Wie op de Joppeschool zit kan altijd steun verwachten van anderen van zijn school. Een ander voordeel is dat de klassen relatief klein zijn, zodat er veel aandacht kan zijn voor elk kind individueel.

Activiteiten
Het zijn de dingen naast het krijgen van les, die een school bijzonder maken. Zo vinden er bijna elk schooljaar wel toneeluitvoeringen plaats. Er worden kampen en schoolreisjes georganiseerd, natuurlijk komt Sinterklaas op school, wordt Advent, Kerst in de kerk en Pasen gevierd.
Met carnaval wordt de boel op stelten gezet, kinderen in de hogere groepen gaan een paar dagen op kamp, groep 8 voert een afscheidsmusical op. We verzorgen regelmatig buiten lessen en koken dan op een groot vuur bijvoorbeeld soep met groenten uit onze eigen moestuin. Ook doen we mee aan het Gorsselse schoolvoetbal toernooi. Binnen projecten worden er excursies gepland. Een aantal keren per jaar verzorgen ouders de zgn. masterclasses, waarbij zij vertellen over hun beroep of bijzondere hobby.