Home>Groep 3>Tijgers groep 3 en 4

Tijgers groep 3 en 4

dinsdag 12 december 2017

Kleuren mengen
In groep vier zijn we gestart met het Thema Mondriaan. De kunstenaar die eerst heel realistisch schilderde en daarna steeds meer in vlakken en abstracter ging schilderen. De kinderen hebben geleerd hoe je de primaire kleuren kunt mengen en zo zelf een ander kleur kunt maken. Dit deden we met verf maar ook met licht. Door met zaklampen door gekleurd papier te schijnen kun je ook kleuren mengen. Wit licht bevat alle kleuren. De kinderen hebben in groepjes glas- in- lood ramen gemaakt van papier.

Torens bouwen
Hoe blijft een hoge toren staan? Welke constructies zijn daar voor nodig? Op foto’s van wolkenkrabbers hebben we gezien welke vormen torens kunnen hebben. Kinderen onderzochten dat met Kapla en papier zelf verder. Welken vormen zijn het sterkst en kunnen het meest dragen? Er ontstonden al snel prachtige hoge bouwsels… en een wedstrijd; wie heeft de hoogste wolkenkrabber?

Bruggen bouwen van papier
Hoe bouw je van Kapla een stevige brug met draagkracht? Eerst hebben we heel veel foto’s van bruggen bestudeerd en toen gingen we zelf aan de slag. Er zijn prachtige bruggen gebouwd, en … er zijn er een paar heel mooi ingestort.

Bruggen bouwen van cocktailprikkers en erwten
Door gedroogde erwten te weken kun je er houten prikkertjes insteken. De erwten fungeren dan als verbindingsstukken. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden om bouwsels te maken. Bruggen kunnen bijvoorbeeld 2 tafels overspannen. Sommige bruggen zijn zo sterk dat je er een boek op kan liggen.

Natuurlijk kwam er ook een beetje competitie tussen de groepjes kinderen. Wie heeft de sterkste brug of wie de mooiste?