Home>Groep 4/5>Tijgers groep 5 en 6

Tijgers groep 5 en 6

dinsdag 12 december 2017

De afgelopen weken zijn we met de Tijgers van groep 5 en 6 bezig geweest met het thema ‘Mondriaan’. De kinderen leerden eerst wie Piet Mondriaan was en over de manier waarop hij schilderde. Daarna gingen de kinderen aan de slag met een eigen Piet Mondriaan kunstwerk. Vervolgens zijn de kinderen in groepjes verdeeld en mochten ze kiezen of ze een quiz over Mondriaan wilden maken of een twisterspel. Er waren ook kinderen die deze hebben gecombineerd, dit werd een zogenaamde ‘Quizter’.

Ook spraken we over procesdoelen. De weg ernaar toe is minstens zo belangrijk als het eindresultaat. Kinderen noemden bijvoorbeeld doelen als ‘goed samenwerken’, ‘uitleggen’ en ‘taakgericht blijven’.

De kinderen maakten eerst een ontwerp, en daarna konden ze aan de slag met het maken van de twistermat of de quizvragen. Er moest hierbij goed worden overlegd, samenwerken was belangrijk om samen tot een goed resultaat te komen. De laatste les zijn de spellen gepresenteerd aan de rest van de groep en natuurlijk was er nog tijd om elkaars spel te spelen.