Home>Groep 1/2>Tijgers groep 2

Tijgers groep 2

dinsdag 12 december 2017

De tijgers van groep 2 hebben de afgelopen periode gewerkt aan een project over Mondriaan. We hebben iets over het leven van Mondriaan gehoord en kenmerkende dingen van zijn werk besproken en bekeken. Daarna zijn we aan het werk gegaan. De opdracht was: ‘Ontwerp en maak een Mondriaan toren’. Deze moest stevig en stabiel zijn. Daarvoor zijn we eerst de bouw van de muren van school gaan bekijken. Het ontwerp werd gemaakt op een melkpak en zou daarna nagebouwd worden met Lego of Duplo.

Dit bleek echter heel ingewikkeld, want de stukken papier die gebruikt waren om de toren te beplakken, waren niet altijd even lang als de blokjes. Vooral bij de hoeken kwamen we in de knel. Daarom hebben we uiteindelijk de opdracht een beetje aangepast. De kinderen hebben in tweetallen een stevige toren in Mondriaan stijl gebouwd, zonder het pak als voorbeeld.

In de laatste bijeenkomst hebben de kinderen verteld wat ze nu over Mondriaan weten. Dit hebben we samen opgeschreven en getekend in een Woordweb.