Home>Groepen>Groep 2/3>Duurzaam op school

Duurzaam op school

zondag 22 oktober 2017

Op 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. In de aanloop naar deze datum toe hebben de kinderen duurzame spullen mee naar school gebracht van thuis en hebben zij hierover verteld in de kring. Van alles is er voorbij gekomen. Een lampje op zonne-energie, oplaadbare batterijen, een broodtrommel, een bloem van stof etc.

Daarnaast heeft de juf voorgelezen uit informatieve boeken over recyclen, de moestuin, de composthoop en afval scheiden. In tweetallen hebben de kinderen een tekening gemaakt van hetgeen wat ze geleerd hebben over duurzaamheid. Ze moesten samen overleggen over welk onderwerp ze gingen tekenen en wie wat zou gaan tekenen.

Tuinkers: Links vervuilde grond, rechts schone grond

We hebben ook een proefje gedaan in de klas door tuinkers te zaaien op een vervuilde bodem en op een schone bodem. “Waar zou de tuinkers beter groeien? Zou je van beide bodems willen eten?” Op de Dag van de Duurzaamheid zelf hebben we de tuinkers geoogst en op crackertjes geproefd. Ook hebben we die dag opgezocht hoe je van een biet suiker kunt maken en hebben we een stukje suikerbiet geproefd.

Suikerbiet proeven