Home>Nieuws>Filo de gelukkige steen

Filo de gelukkige steen

maandag 26 januari 2015

Filo de gelukkige steen

Vrijdag 6 februari geeft kunstenares Mirjan Kodeweij aan groep 3/4 de workshop: “Filo de Gelukkige Steen”.

‘Filo de Gelukkige Steen’ is een workshop waarin kinderen onbevangen naar kunst kijken en de eigen fantasie omzetten in een unieke gelukssteen, gemaakt van speksteen.

Naar aanleiding van Filo, een in de groep ten toon gesteld beeldend kunstwerk, stellen we in een kringgesprek open vragen aan de kinderen. Filosoferen leert kinderen gedachten om te zetten in woorden, te zoeken naar mogelijke verklaringen, creatief te denken en ideeën om zetten in beeld.

Na het gesprek volgt een korte PowerPoint presentatie: een inleiding over (het werk van) de docent en informatie over de grondbeginselen van het beeldhouwen, o.a. het planmatig weghalen van materiaal en het omzetten van 2 – naar 3 dimensionale vormen. Ook vertelt de docent over het materiaal speksteen en het gebruik van gereedschap en schuurpapier.

De kinderen gaan met deze informatie aan de slag met elk een eigen steen.

Aan het eind van de les zetten we de zelfgemaakte gelukssteen in de bijenwas; zo verdiept de kleur en het maakt de steen waterafstotend.

Zie ook: Mirjan Koldeweij

Naschrift:
De workshop heeft inmiddels plaatsgevonden en was een groot succes bij de leerlingen.