Home>Groep 6>Haps… een Prehistorisch Spel

Haps… een Prehistorisch Spel

woensdag 22 mei 2019

Bij het Tijdshek begon de tocht: terug in de tijd naar 500 jaar voor Christus.

De kinderen van groep 6 zijn er klaar voor. Na weken van voorbereiding. Mokken gemaakt, jacks en rugzakken van jute genaaid.

Een prettige en opgetogen spanning hangt er over de kinderen, wat hebben ze er zin!

Diep in de bossen ligt het Hapsdorp verstopt. Je waant je er echt in de prehistorie.

De kinderen  genoten van intensief samenwerken, gebruikten hun vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en het leven met simpele middelen. Gewoon de vaat doen met een borsteltje en  zonder zeep bij de bron in het bos.

Het oergevoel van Haps
We kookten boven open vuren, we sliepen op stro en dierenhuiden.  ’s Avonds maakten we de olielampen aan en zaten we gezellig  bij het kampvuur. De volgende dag werden er ambachten gedaan zoals smeden en houtsnijden.  Ook schieten met pijl en boog hoorde hier bij. Zelf brood kneden, broodoven stoken, soep bereiden, het stoken van de nodige vuren (inclusief houthakken) en het verzorgen van de dieren waren de activiteiten waarmee groep 6 het grootste gedeelte van de tijd vulden. Tussen door waren de kinderen herder en wandelden met  de schaapjes naar het open veld.

Op de laatste avond, na het offeren, liepen we terug naar het tijdshek. Daar stonden de ouders ons weer op te wachten maar die zaten natuurlijk in een compleet andere tijd. Pas toen wij  de ouders omsingeld hadden waren wij ook weer terug, en kwamen langzaam weer  in het heden en was het spel voorbij…

Een ervaring om nooit meer te vergeten.