Home>Nieuws>Huis verwolde van binnen en buiten

Huis verwolde van binnen en buiten

vrijdag 29 mei 2015

Gekoppeld aan les over cultureel erfgoed, bezocht groep 5/6 deze week huis Verwolde in Laren (Gelderland).

De kinderen liepen met een gids in groepjes door het deftige huis en de tuin. Met behulp van een plattegrond maakten ze opdrachten. Heel voorzichtig natuurlijk, want de spullen in dit huis zijn erg oud en waardevol. In de tuin moest je oppassen dat je niet op de randen van het gras ging staan. De tuinman heeft daar veel werk aan gehad.

Het huis heeft veel kamers. Beneden hebben de kamers een eigen naam en daar past een beroep bij. In de keuken werkte natuurlijk de kokkin. De linnenmeid werkte in de linnenkamer en in de rentmeesterskamer zat de rentmeester. Zonder personeel kon zo’n landgoed niet draaiende gehouden worden. De leerlingen ontdekten veel over het leven op het huis Verwolde.

We hebben onze boterham gegeten en wat gedronken op het terras van het huis met uitzicht op de prachtige tuin

Het was een mooie, leerzame en zonnige ochtend!