Home>Nieuws>Veteranen inloopspreekuur

Veteranen inloopspreekuur

donderdag 7 januari 2016

Veteranen inloopspreekuur

School biedt een maandelijkse ontmoetingsplek voor veteranen…

Vanaf het allereerste begin werkt de Joppeschool mee aan het project ” Veteraan in de klas”. Dat houdt in, dat er elk jaar een veteraan, die op missie is geweest, hierover komt vertellen in de bovenbouw. Dat is altijd heel interessant en ook erg indrukwekkend. Daarnaast organiseren we in samenwerking met de gemeente Lochem en de begraafplaats Gorssel, al heel wat jaren de Veteranendag Lochem.

Na de afgelopen Veteranendag is een initiatief ontstaan om een inlooppunt op te zetten voor de regio tussen Doetinchem en Apeldoorn. In beide genoemde plaatsen is deze mogelijkheid er al maar in een heel groot gebied nog niet.

Esther van Dijk uit Gorssel is zelf veteraan en is, met ondersteuning van SVON waar ze zelf in het bestuur zit, nu de eerste inloopavond aan het organiseren. Het is de bedoeling dat er elke maand een avond is waar gastsprekers komen, belevingsruimtes ingericht worden, fotoboeken ingekeken kunnen worden, er nuldelijns hulp geboden kan worden etc. Kortom: een ware aanvulling voor de hele regio.

Nu hebben ze hiervoor ook een fijne ruimte nodig om de mensen te kunnen ontvangen en die ruimte bieden we ze als Joppeschool tijdelijk aan. In de avond staat de school toch leeg. Het is een voorlopige oplossing. Op den duur hopen ze een vaste ruimte te krijgen van de gemeente waar ze een mini museum kunnen inrichten.

De eerste inloopavond is op vrijdagavond 5 februari. Alle veteranen, actief dienenden en thuisfront zijn van harte welkom. Veteranen uit de gemeente Lochem ontvangen hiervoor een uitnodiging.