Home>Nieuws>Veteranendag

Veteranendag

dinsdag 30 juni 2015

rijdag 26 juni heeft groep 8 meegeholpen aan de Veteranendag van de gemeente Lochem.

Na het schoonmaken van het door de bovenbouw geadopteerde monument, volgde de avond met het programma. Op deze avond hebben de leerlingen bij de twee monumenten een krans gelegd. En bij de oorlogsgraven legden ze witte anjers.

Koffie schenken, hapjes en drinken ronddelen….luisteren naar de verhalen van de gasten. Er waren toespraken van de burgemeester, een Veteraan, juf Manon namens de Joppeschool en een leerling las een prachtig gedicht voor.

Als dank kregen de leerlingen van een van de Veteranen een dolk uit Nieuw Guinea. Die had hij jaren geleden tijdens zijn uitzending, meegenomen. Nu mag de bovenbouw hem hebben omdat hij zo veel waardering heeft voor de manier waarop de leerlingen zich voor de Veteranen inzetten.