Home>Nieuws>Veteranendag

Veteranendag

dinsdag 21 juni 2016

Veteranendag

“Zaterdag 25 juni is het de twaalfde Nederlandse Veteranendag in aanwezigheid Z.M. de Koning Willem-Alexander, minister-president Rutte en minister Hennis Plasschaert in Den Haag.

Nederland telt ruim 117.000 veteranen. Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.’’

Komende donderdag gaan de leerlingen van groep 7 en 8 op de fiets naar de begraafplaats in Gorssel. Daar gaan ze de oorlogsgraven en het Indiëmonument schoonmaken zodat die er weer goed bijliggen voor de dag erna. Dan is er nl de Veteranendag voor de Veteranen voor de gemeente Lochem.

De leerlingen van groep 8 zijn op deze avond gastheer/gastvrouw. Er is een officieel programma met hierin kranslegging, toespraak door de burgemeester, het voorlezen van een gedicht door leerlingen, een toespraak door een leerkracht van onze school en ook een toespraak van een Veteraan. En na dit alles volgt er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Onze leerlingen verzorgen de bediening.