Home>Nieuws>Vioolconcert voor en door leerlingen

Vioolconcert voor en door leerlingen

donderdag 21 juni 2018

Op 21 juni hebben de kinderen van het jeugdorkest Preludio uit Zutphen een concert voor de Joppeschool gegeven. Drie leerlingen van de Joppeschool spelen mee in dit orkest. Het concert vond plaats in de Joppekerk. De kinderen van onze school hebben op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met klassieke muziek. Ze hebben met veel aandacht geluisterd. Het was prachtig.

“Wij vonden het heel leuk om voor jullie te mogen spelen! En we hebben erg ons best gedaan en mooi gespeeld, we denken dat jullie er zeker van hebben genoten.”

In Preludio spelen jonge muzikanten. Het is een strijkersensemble en dat betekent dat er alleen snaarinstrumenten bespeeld worden, zoals de viool, de cello en de contrabas. Aan het eind van het seizoen spelen ze twee dagen lang voor een aantal scholen in de omgeving voor wat ze dit jaar hebben ingestudeerd. Ook zijn er concerten in de Hanzehof.

Ben je enthousiast geworden en nieuwsgierig en wil je nog veel meer moois horen? Ze geven een groot concert in de Hanzehof in Zutphen. Op zondag 24 juni kun je Preludio, Scala én Arcato zien en horen spelen. Dus nog veel meer prachtige muziek!

De artistieke leiding is in handen van Petra Westra.

Zie ook